Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε απαντήσεις στις σημαντικότερες ερωτήσεις. 

Εαν παρόλα αυτά υπάρχουν επιπλέον απορίες που θέλετε να σας διευκρινίσουμε, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της σελίδας “Επικοινωνία“.

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις

Το Anilio Park Festival, διεξάγεται στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου Μετσόβου “Anilio Park”.

Φέτος το φεστιβάλ διεξάγεται στις 09-11 Αυγούστου 2024.

Ανεβασμένο στην κορυφή της Πίνδου, με συγκριτικό πλεονέκτημα την εύκολη και άμεση πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού (μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου) και ασφαλές οδικό δίκτυο, το Anilio Park αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για σκι, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία, εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης, στο γεωγραφικό κόμβο Μακεδονίας-Ηπείρου-Θεσσαλίας.

Η Εγνατία Οδός σάς οδηγεί απευθείας στο Anilio Park, σε υψόμετρο 1.650μ, μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου, μέσα από το δάσος με θέα τα χωριά Ανήλιο και Μέτσοβο αντικριστά.

Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος παρέχοντας πολύ εύκολη οδική πρόσβαση στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

  • ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    Το Anilio Park απέχει 490km από την πόλη της Αθήνας και διάρκεια ταξιδιού περίπου 4.5 ώρες.
    Δείτε τη διαδρομή στο χάρτη
  • ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Το Anilio Park απέχει 240km από την πόλη της Θεσσαλονίκης με συνολική διάρκεια ταξιδιού περίπου 3 ώρες.
    Δείτε τη διαδρομή στο χάρτη

Ναι στο χώρο του Anilio Park θα υπάρχει οργανωμένος χώρος για κατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η κατασκήνωση κοστίζει 1€/άτομο. Για να κλείσετε θέση στο Camping θα πρέπει να το κάνετε εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δικαίωμα για κατασκήνωση έχουν μόνο όσοι επισκέπτες διαθέτουν 3ήμερο εισιτήριο. 

Θα πρέπει να κάνετε Check-in με το εισιτήριό σας κατά την άφιξή σας στο Anilio Park και η διοργάνωση θα φροντίσει να σας προμηθεύσει με την ειδική σήμανση για τη σκηνή σας καθώς και θα σας υποδείξει το χώρο όπου μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας.

Οι πόρτες του χώρου θα ανοίξουν για τους κατασκηνωτές, την Πέμπτη 08/08/2024, στις 14:00. Για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η ασφάλεια του φεστιβάλ, δεν επιτρέπεται η κατασκήνωση νωρίτερα από αυτή την ώρα και ημερομηνία.

Σε περίπτωση όμως που επιθυμείτε να προσέλθετε νωρίτερα στο χώρο του Anilio Park, μπορείτε να το κάνετε παραμένοντας στο χώρο του Chalet για καφέ ή και φαγητό, μέχρι να σας δοθεί η σχετική άδεια για την εγκατάσταση της σκηνής σας.

Οι κατασκηνωτές μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους αυστηρά και μόνο στην οριοθετημένη περιοχή που θα σας επιδείξει η διοργάνωση του Festival.

Απαγορεύται ρητά η κατασκήνωση σε άλλα σημεία (πχ στο δάσος).

Η Διοργάνωση, βάσει των γενικών κανόνων της Πολιτικής Προστασίας και για λόγους ασφαλείας, έχει το δικαίωμα να απομακρύνει όσους κατασκηνωτές δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Το Anilio Park διαθέτει οργανωμένο parking μεγάλης χωρητικότητας. Ειδικοί συνεργάτες (παρκαδόροι) θα διασφαλίσουν την ομαλή διευθέτηση των οχημάτων.

Σε περίπτωση πληρότητας του κεντρικού Parking, θα υπάρξει εναλλακτικός χώρος στάθμευσης στην έξοδο της Εγνατίας. Η διοργάνωση θα διαθέσει δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά σας από το χώρο αυτόν, στο Anilio Park.

Τα RVs & campervans τροχόσπιτα επιτρέπονται στο φεστιβάλ αλλά μπορούν να σταθμεύσουν μόνο στο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού κέντρου. Αν έχετε τροχόσπιτο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω email εκ των προτέρων για να καταγράψουμε τον αριθμό των τροχόσπιτων.

Τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα, δεν επιτρέπονται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων των αποχετεύσεων των vans σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο του φεστιβάλ.

Τα εισιτήριά σας μπορείτε να τα κλείσετε ηλεκτρονικά εδώ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας μέσω της πλατφόρμας της More.com (VIVA).

Όχι τα παιδιά έως 12 ετών έχουν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο με την επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας με φωτογραφία ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει την ηλικία τους.

Τα ΑμΕΑ πληρώνουν κανονικά εισιτήριο, όμως ο συνοδός τους (εφόσον υπάρχει) δικαιούται δωρεάν είσοδο.

Οι επισκέπτες με ημερήσιο εισιτήριο, μπορούν να προσέλθουν στο χώρο του Anilio Park, το νωρίτερο στις 10:00 της ημέρας του εισιτηρίου τους, έτσι ώστε (εφόσον το επιθυμούν) να συμμετάσχουν στις παράλληλες δράσεις, ή να απολαύσουν τον καφέ & φαγητό στο Chalet του Anilio Park.

Το βράδυ αργά, μετά το πέρας των συναυλιών, όλοι οι επισκέπτες οφείλουν να αποχωρήσουν από το χώρο του Festival, εκτός από όσους έχουν θέση στο camping.

Για την είσοδό σας στο Anilio Park Festival, θα χρειαστείτε να επιδείξετε στο προσωπικό μας το εισιτήριό σας σε ηλεκτρονική ή έντυπη (εκτυπωμένη) μορφή.

Επίσης, για λόγους ταυτοπροσωπίας, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιδείξετε την ταυτότητά σας, οπότε φροντίστε να την έχετε μαζί σας.

Θα υπάρχει χώρος έκδοσης εισιτηρίων στο χώρο του φεστιβάλ, όμως θα σας προτείναμε να αποκτήσετε προκαταβολικά το εισιτήριό σας, για να αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις ή συνωστισμό κατά την προσέλευσή σας στο Anilio Park Festival.

Επίσης, για τη διευκόλυνσή σας, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μετρητά σε περίπτωση που δεν υπάρχει καλή σύνδεση στο διαδίκτυο (για το POS).

Υπάρχει φωτισμός και θα υπάρχουν spots (σταθμοί φόρτισης/charging points), όπου θα μπορείτε να φορτίσετε δωρεάν τις ηλεκτρικές σας συσκευές, με τη δική σας επίβλεψη.

Η πρόσβαση με δικά σας φαγητά και ποτά δεν επιτρέπεται στις εγκαταστάσεις του Camping και του Festival.

Ωστόσο, στο Anilio Park θα βρείτε πληθώρα επιλογών για φαγητό, snacks, καφέδων και ποτών σε πολύ λογικές τιμές, καθώς έχουμε προβλέψει για να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη.

Φυσικά και υπάρχουν! Το Anilio Park διαθέτει τουαλέτες μέσα στο χώρο του Χιονοδρομικού κέντρου αλλά και χημικές τουαλέτες σε εξωτερικό χώρο.

Επιπλέον, θα υπάρχουν ντουζιέρες μέσα στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα πυρασφάλειας για την ασφάλεια των παρευρισκομένων και για την αποτροπή πυρκαγιάς.

Ειδικά μέτρα πυρασφάλειας θα είναι σε εφαρμογή σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τη απαγόρευση κατοχής χρήσης υλικών που ενδέχεται να προκαλέσουν φωτιά.

Επιπλέον, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε οποιονδήποτε χώρο του Camping ή του Festival. 

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει όσους επισκέπτες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς πυρασφάλειας και θέτουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, το φυσικό τοπίο, καθώς και τις εγκαταστάσεις του Anilio Park.

Στον χώρο του φεστιβάλ, θα υπάρχουν πολλοί κάδοι για την ρίψη των απορριμμάτων. 

Με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, σας προτρέπουμε να μειώσετε στο ελάχιστο τη χρήση αναλώσιμων σκευών και να επιλέγετε την ανακύκλωση, χρησιμοποιώντας τους ειδικούς κάδους που θα είναι διαθέσιμοι.

Ναι, μπορείτε να φέρετε το κατοικίδιό σας στους εξωτερικούς χώρους του φεστιβάλ, αλλά δεν επιτρέπεται η παρουσία τους μέσα στο Chalet* του Anilio Park λόγω του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ως διοργανωτές του φεστιβάλ, είμαστε υπεύθυνοι για τη γενική ασφάλεια του χώρου, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι κατοικίδια όπως σκύλοι δεν θα αποτελέσουν απειλή για τους υπόλοιπους επισκέπτες. Είναι σημαντικό όλοι οι κάτοχοι κατοικιδίων να τηρούν τους κανόνες που έχουμε θέσει, όπως η χρήση λουριού και η συμπεριφορά τους να είναι συμβατή με έναν δημόσιο χώρο. 

*Ακολουθώντας την ισχύουσα Υγειονομική Διάταξη [ΦΕΚ 2718/ 08-10-2012] επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε σκύλους βοηθείας (Ν. 4039/ 2012), σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, να λαμβάνει κάθε μέτρο για την αποφυγή όχλησης των πελατών από αυτό και να φέρει εκείνα τα παραστατικά που πιστοποιούν την υγεία του ζώου, την επάρκεια εκπαίδευσης του (από τον αντίστοιχο φορέα).

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη διαθέσιμη για όλους τους επισκέπτες. Αυτό περιλαμβάνει παροχή πρώτων βοηθειών από εκπαιδευμένο προσωπικό για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκύψει, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα υπάρχουν συσκευές ηλεκτρονικής πληρωμής (POS) στο χώρο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συναλλαγές.

Ωστόσο, λόγω της μεγάλης προσέλευσης και των πιθανών προβλημάτων συνδεσιμότητας με το διαδίκτυο, η απόδοση των συσκευών μπορεί να μην είναι πάντα ικανοποιητική.

Για αυτό το λόγο, συνιστάται στους επισκέπτες να φέρουν μαζί τους και μετρητά, ώστε να εξασφαλίσουν την άμεση και ομαλή εξυπηρέτησή τους σε περίπτωση που παρουσιαστούν τεχνικές δυσκολίες με τις πληρωμές μέσω καρτών.

Στο χώρο του φεστιβάλ δεν θα υπάρχουν μηχανήματα ΑΤΜ, οπότε είναι σημαντικό να φροντίσετε να έχετε μαζί σας αρκετά μετρητά για όλες τις αγορές ή συναλλαγές που ίσως χρειαστείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ναι, στο χώρο του Anilio Park, θα μπορείτε να προμηθευτείτε βασικά είδη ανάγκης, όπως χαρτί υγείας, νερά, snacks κλπ.

Παρόλα αυτά, λόγω του ότι το Anilio Park βρίσκεται κοντά στα χωριά Ανήλιο και Μέτσοβο, έχετε φυσικά τη δυνατότητα να μεταβείτε εύκολα και εκεί για προμήθειες, σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι επιπλέον.

Για όλες τις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ, θα ανακοινωθεί σύντομα το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις σχετικές πληροφορίες καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε.

Το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Οι συναυλίες θα ξεκινούν περίπου στις 20:00. Για τη διευκόλυνσή σας, σας παροτρύνουμε να προσέλθετε αρκετά νωρίτερα στον χώρο του Anilio Park.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της κάθε ημέρας, θα υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται και θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!